Aika osuvaksi muotoilin blogin nimen, koska tässä parissa päivässä on tapahtunut niin paljon! Tunteet on heitellyt laidasta laitaan ja järkytyksen hetkiä on tullut koettua. Kolme pahinta asiaa Intiassa:

1. Likaisuus. Hotellihuoneessa ensimmäisenä luuttusin lattian. Ihmiset kävelee täällä siis sisällä kengät jalassa. Suihkun lattia on täynnä pinttynyttä sontaa ja lakanoissa ja pyyhkeissä on tahroja. Ihmiset elää tuolla ulkona roskien ja paskan keskellä, joten siihen verrattuna hotellihuone on täydellisessä kunnossa. Hygienia on kuitenkin ihan jotain uskomatonta. Jyrki Sukulaa en ensimmäisenä kutsuis tutustumaan Intian ruuanlaittokulttuuriin...

Mies%20ja%20maisema-normal.jpg

Huom. Veden väri ja roskat. Mitähän suomalaiset turvatarkastajat sanos noista sähkötolpista?

2. Liikenne. En osaa sanoin kuvailla. Voittaja on se, kellä on kovimman ääninen töötti. 

3. Köyhyys. Köyhiä on niiiiin paljon että jotenkin siihen alkaa jo tottua. Jotenkin turhauttaa kun tietää ettei voi auttaa ketään. Täällä kai pidetään kuitenkin aika hyvä huoli köyhistäkin, koska esimerkiksi Amritsarin ainoassa nähtävyydessä eli Kultaisessa temppelissä ontarjolla ilmainen ruoka kaikille halukkaille 24/7 ja kai siellä nukkuakin ulkosalla voi. 

Mies%20ja%20nainen-normal.jpg

Paikallinen R-kioski ja jalaton myyjä.

Kaiken kaikkiaan tänne sopeutuu aika nopeasti. Aluksi kun tultiin niin ajattelin, etten varmaan lähde hotellista kauemmas ilman autokyytiä, mutta tuolla me vaan jo porukassa ollaan liikuttu kaiken keskellä. Ihmiset on tosi ystävällisiä, mutta niiden englannista ei meinaa saada mitään selvää! Koko ajan jossain tulee ihmisiä pyytämään "one foto". Aika vahva kurssi on minulla ja blondi-Essillä täällä. Opettajan mukaan päästään takkojen reunoille kehyksiin. Täällä Amritsarissa loppujen lopuks liikkuu vähän vaaleita ihmisiä, joten ollaan koko ajan jonkun valvovan silmän alla.